ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙEΘΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ CYPRUS GAMING SHOW (CGS)

Τη σημασία του αποτελεσματικού ρυθμιστικού πλαισίου στη θωράκιση του κλάδου της στοιχηματικής δραστηριότητας, αλλά και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ανέδειξε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κa. Ιωάννα Φιάκκου στη διεθνή έκθεση Cyprus Gaming Show (CGS) η οποία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 29 και 30 Μαΐου στη Λεμεσό.

Στην ομιλία της “An overview of the current regulatory framework in Cyprus”, κατά την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου, η Πρόεδρος της Αρχής αναφέρθηκε στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη στοιχηματική δραστηριότητα στην Κύπρο, επισημαίνοντας παράλληλα τις επενδυτικές ευκαιρίες που απορρέουν από αυτό. Τόνισε επίσης, την ανάγκη συμμόρφωσης των εμπλεκομένων μερών με την υφιστάμενη νομοθεσία ως προϋπόθεση για την παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών, καθώς και την καλλιέργεια του υγιούς ανταγωνισμού.

Ειδικότερα στην παρέμβασή της, η κα Ιωάννα Φιάκκου:

  • Περιέγραψε το όραμα, τους στόχους και το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Αρχής για την επίτευξή τους μέσα από απτά και μετρήσιμα παραδείγματα δράσεων όπως: η αναβάθμιση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων, η απλούστευση και αυτοματοποίηση των λειτουργιών, οι γνωμοδοτήσεις και οι δημόσιες διαβουλεύσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, η εκπαίδευση στελεχών για επιτόπια εποπτεία, ενέργειες ενημέρωσης του κοινού, πρωτοβουλίες για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, συνεργασίες με εθνικά και διεθνή όργανα κ.λπ.
  • Ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της τεχνολογίας και τα νέα δεδομένα που αυτή δημιουργεί στον ευρύτερο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Πρόεδρος της Αρχής, «βρισκόμαστε εν μέσω μιας τεχνολογικής επανάστασης η οποία φέρνει προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες. Ως ρυθμιστής, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων καλείται να κινηθεί με ευελιξία λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε αυτές και να λειτουργήσει προληπτικά διαμορφώνοντας το κατάλληλο πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο».
  • Ανακοίνωσε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Υπεύθυνο Στοιχηματισμό καθώς είναι ήδη σε εξέλιξη ο σχετικός διάλογος μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Επίσης, η δημιουργία Ακαδημίας για την εκπαίδευση των εμπλεκομένων στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών η οποία αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη του έτους, αρχικά σε πιλοτική βάση με στοχευμένα σεμινάρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι διοργανωτές του Cyprus Gaming Show 2018 επέλεξαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τη χώρα μας ως αποτέλεσμα αναγνώρισης του εύφορου επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος που προσφέρει. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι από την Κύπρο και το εξωτερικό είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο συνέδριο στο οποίο διακεκριμένοι ομιλητές ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στον ευρύτερο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, να παρακολουθήσουν την παράλληλη έκθεση, να διευρύνουν το δίκτυό τους και να ανταλλάξουν απόψεις στα θέματα που τους αφορούν.

Στο συνέδριο συμμετείχαν με τοποθετήσεις τους οι Νομικοί Σύμβουλοι της Αρχής, η κα Στυλιάνα Λοϊζου και ο κ. Σπύρος Τσακωνίτης, οι οποίοι συζήτησαν για θέματα πρόληψης των φαινομένων χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για το μέλλον των τυχερών παιχνιδιών στην Κύπρο, αντίστοιχα.