Διαδικτυακό Συνέδριο “E-Governance: Transforming for the New Digital Era”

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «E-Governance: Transforming for the New Digital Era – Ο δρόμος προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους», την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και η ώρα 10:00πμ.

Συντονιστής του συνεδρίου θα είναι ο Δρ. Γιώργος Γιαγλής, Executive Director Institute for the Future, University of Nicosia και κύριοι ομιλητές θα είναι ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ο οποίος θα αναλύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών της κυπριακής Κυβέρνησης και τη ψηφιακή στρατηγική του Υφυπουργείου για τα επόμενα πέντε χρόνια και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ελλάδος κύριος Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος θα μιλήσει για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, την πολιτική στρατηγική του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και για παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών από τις μέχρι τώρα εφαρμογές ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Επικεφαλής Επιστήμονας, Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος θα παρουσιάσει τη σημασία της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου ως κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης.

Το θέμα «Ο δρόμος προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους» θα αναπτυχθεί μέσα από συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ της Ιωάννας Φιάκκου, Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, τον Πρόδρομο Αλαμπρίτη Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, τον Γιώργο Θεοχαρίδη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, τον Γιώργο Τζωρτζή, Εκτελεστικό Διευθυντή Διεύθυνσης Πληροφορικής της Τράπεζας Κύπρου / Υπηρεσίες Διοίκησης και Τεχνολογίας KPMG Κύπρου και τον Δρ. Γιαγλή. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η κυρία Σταυριάνα Κοφτέρος, Μέντορας Νεοφυών Επιχειρήσεων & Ευαγγελιστής Επιχειρηματικότητας. 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κατά γενική παραδοχή απαραίτητη προϋπόθεση για το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους, με υπηρεσίες, οργανισμούς και φορείς, που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών του. Προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι που κινείται τα τελευταία χρόνια η κυπριακή κυβέρνηση, μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών που στοχεύουν ακριβώς στη μετάβαση του κράτους στη ψηφιακή εποχή.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε την ατζέντα πατήστε εδώ.

Για εγγραφή στην ημερίδα πατήστε εδώ

Διοργανωτές: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Συντονιστής: IMH