ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ξεκίνησε στη Ρωσία συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων θεατών και αυξάνοντας ταυτόχρονα τη στοιχηματική δραστηριότητα σε διεθνές επίπεδο.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, αναγνωρίζοντας ότι και στη χώρα μας χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου στοιχημάτισαν ή προτίθενται να στοιχηματίσουν, υπενθυμίζει κάποιες συμβουλές υπεύθυνου στοιχηματισμού. Στόχος, η στοιχηματική δραστηριότητα να παραμείνει στο πλαίσιο της κοινωνικής ενασχόλησης, ούτως ώστε να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες.

Συμμετοχή μόνο σε αδειοδοτημένες ιστοσελίδες και υποστατικά

Στην ιστοσελίδα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο www.nba.gov.cy/epoptevomeni/mitroa/, είναι αναρτημένη λίστα με τα αδειοδοτημένα υποστατικά παροχής υπηρεσιών στοιχήματος Κλάσης Α (επίγειου στοιχήματος).

Αντίστοιχα, στο σύνδεσμο www.nba.gov.cy/epoptevomeni/mitroa/klasi-v/, είναι αναρτημένη λίστα με τους αδειοδοτημένους αποδέκτες παροχής υπηρεσιών στοιχήματος Κλάσης Β (διαδικτυακού στοιχήματος), καθώς και λίστα φραγής στο σύνδεσμο blocking.nba.com.cy στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι μη αδειοδοτημένες/παράνομες ιστοσελίδες.

Υπεύθυνος Στοιχηματισμός: 9 χρήσιμες συμβουλές

  1. Ενημερώσου για τους όρους και κανονισμούς που έχει θέσει η κάθε εταιρεία για το στοίχημα στο οποίο θα συμμετέχεις,
  2. Μην βλέπεις το στοιχηματισμό επί του Παγκόσμιου Κυπέλλου ως τρόπο για να ενισχύσεις τα χρηματικά σου διαθέσιμα. Στο τέλος, πιθανότατα να καταλήξεις να χάνεις περισσότερα σε σχέση με αυτά που κερδίζεις. Αντιμετώπισε το στοιχηματισμό ως μία μορφή ψυχαγωγίας και απόλαυσε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου,
  3. Στοιχημάτισε στις αγαπημένες σου ομάδες μόνο όσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις από το μηνιαίο προϋπολογισμό σου,
  4. Όρισε από την αρχή το χρηματικό όριο που πρόκειται να διαθέσεις για στοίχημα αυτή την περίοδο και προσπάθησε να μην το ξεπεράσεις όσο πλησιάζει ο μεγάλος τελικός,
  5. Να έχεις μαζί σου μόνο το χρηματικό ποσό που μπορείς να στοιχηματίσεις ανάλογα με τα όρια που έχεις θέσει,
  6. Μην συνεχίζεις να παίζεις για να πάρεις πίσω τα χαμένα. Οι πιθανότητες δεν είναι πάντα με το μέρος σου, οπότε μάλλον δεν θα καταφέρεις να κερδίσεις πίσω αυτά που «έπαιξες».
  7. Μην ασχοληθείς με το στοίχημα όταν είσαι αναστατωμένος ή στεναχωρημένος. Η ψυχολογική σου κατάσταση ενδέχεται να επηρεάσει τον τρόπο που στοιχηματίζεις. Απόλαυσε απλά τον αγώνα.
  8. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ισορροπία ανάμεσα στο χρόνο που θα αφιερώσεις στο στοίχημα και τις υπόλοιπες δραστηριότητες σου,
  9. Απόφυγε την κατανάλωση αλκοόλ κατά την ενασχόλησή σου με τον στοιχηματισμό.

Λεπτομερής ενημέρωση από την ιστοσελίδα www.responsiblegaming.gov.cy

Στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα, οι παίκτες μπορούν να βρουν σχετική πληροφόρηση για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, χρήσιμες συμβουλές, αλλά και ενημέρωση σχετικά με μέτρα αυτοπροστασίας.

Καταγγελία παράνομης στοιχηματικής δραστηριότητας ή παραβίασης κανονισμών παροχής υπηρεσιών στοιχήματος

Εάν γίνει αντιληπτή οποιαδήποτε παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα, καθώς επίσης παράνομη λειτουργία υποστατικού ή ιστοσελίδας, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων καλεί το κοινό όπως προβεί σε καταγγελία με ένα από τους πιο κάτω τρόπους:

(α) καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 22601215, ή

(β) αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση complaints@nba.gov.cy, ή

(γ) συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στο σύνδεσμο http://responsiblegaming.gov.cy/paranomo-stichima/katingile-to-paranomo-stichima/

Προβληματική ενασχόληση

Στην ιστοσελίδα www.responsiblegaming.gov.cy οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και καθοδήγηση όσον αφορά  την προβληματική ενασχόληση με το στοίχημα, είτε αυτή αφορά τους ίδιους ή πρόσωπο του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος.

Οι γονείς καλούνται όπως μεριμνήσουν για τη μη συμμετοχή στη στοιχηματική δραστηριότητα των ατόμων κάτω των 18 ετών.

Οι αδειούχοι αποδέκτες Κλάσης Α και Β, καθώς επίσης οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι και τα υπεύθυνα, καλούνται όπως παρέχουν τις υπηρεσίες στοιχήματος με πρώτιστο στόχο την προστασία των παικτών.

Παίζοντας υπεύθυνα κερδίζουμε όλοι.