Συμμετοχή της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων στη διεθνή έκθεση ICE Totally Gaming 2019 στο Λονδίνο

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή έκθεση ICE Totally Gaming 2019, την κορυφαία και μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο στον τομέα του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών, που διεξήχθη στο Λονδίνο από  4-7 Φεβρουαρίου 2019. Η φετινή έκθεση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πέραν των 30.000 επισκεπτών και 600 εκθετών από 150 χώρες ανά το παγκόσμιο.

Η αντιπροσωπεία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, με επικεφαλής την πρόεδρο της Αρχής, κυρία Ιωάννα Φιάκκου, επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο του ICE, όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με εταίρους και άλλες ρυθμιστικές αρχές Κρατών μελών της Ε.Ε και τρίτων χωρών, με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για τα νέα προϊόντα, τεχνολογίες  και τάσεις στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, η Αρχή μέσω διμερών συναντήσεων συζήτησε, μεταξύ άλλων, τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας σε κοινά θέματα με άλλες ρυθμιστικές Αρχές και εταίρους όπως π.χ. με κέντρα πιστοποίησης συστημάτων, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για θέματα υπεύθυνου παιχνιδιού, δυνητικούς παρόχους υπηρεσιών στοιχήματος, εταιρείες παροχής υπηρεσιών σε θέματα Anti-money Laundering, κ.ά.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων παρακολούθησε σειρά διαλέξεων και ειδικών σεμιναρίων που διοργανώνονται από τον οργανισμό ICE VOX, στο πλαίσιο της έκθεσης ICE Totally Gaming. Η φετινή έκδοση των σεμιναρίων περιείχε τις εξής επτά θεματολογίες: ηλεκτρονικό έγκλημα και ασφάλεια, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-Sports), διεθνείς εξελίξεις στον τομέα του καζίνο,  εκσυγχρονισμός των λαχείων, διαφήμιση και μάρκετινγκ, διεθνές εποπτικό πλαίσιο και τεχνητή νοημοσύνη.

Η έκθεση ICE διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο και δίνει την ευκαιρία δικτύωσης, επιχειρηματικής ανάπτυξης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων στα ενδιαφερόμενα μέρη  του τομέα του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών.